KINESIOLOGI

B-Kinesiologi%209_edited.png

Kinesiologi er utviklet av den amerikanske kiropraktoren George J. Goodheart og ble presentert som behandlingsmetode i 1965. Goodehearts teori var at energiflyten i kroppen kunne balanseres ved å massere akupunkturpunkter. Ut fra sitt kiropraktiske arbeide og orientalske behandlingssystemer oppdaget Goodheart sammenhengen mellom organer, muskler og meridiansystemet. Han utviklet en testprosedyre samt en korreksjonsprosedyre som kunne aktivere kroppens helbredende energier. Kinesiologer anser at et svekket organ følges av svekkelse i en muskel. Ved å måle musklenes «tonus» kan man få en indikasjon på om det er nok energi i en spesifikk meridian i kroppen, relatert til den svekkede muskelen. 

 

Ved å teste muskelstyrker i forskjellige situasjoner, undersøker en kinesiolog om det foreligger psykiske eller fysiske «ubalanser» eller «blokkeringer» i «energisystemet» og bidrar til at klienten kan gjenopprette «balanse». Vi behandler ikke sykdommer, symptomer eller diagnoser, men årsaken til symptomene man opplever samt selve opplevelsen av å leve med  symptomene. I Kinesiologien ser vi på den menneskelige kroppen ut fra et helhetssyn. Hvis man har et sykdomssymptom, vil som regel årsaken sitte et helt annet sted enn selve symptomet. Derfor «avbalanserer» vi hele kroppen, både fysisk og psykisk, for når kroppen er i balanse, vil den kunne helbrede seg selv. 

 

Til avbalanseringen av kroppens energier anvendes forskjellige systemer som massasje av akupunkturpunkter, stressfrigjørelse, mentale teknikker, fysiske øvelser, homøopatiske midler, eteriske oljer, essenser, naturmidler og kostholdsveiledning.

Utøves av:

Line Vitt

 

 

DNKF

Den Norske Kinesiologiforening ble etablert i 1989. I Danmark ble pedagogisk kinesiologi anerkjent som undervisningsmetode av Undervisningsministeriet i 1989.